تلفن همراه : 09192627964

تلفن ثابت: 02146818863

راهکارهای افزایش طول عمر باتری خودرو

باتری خودرو

باتری سرب اسیدی که انرژی اکثر وسایل نقلیه مدرن را تأمین می‌کند ۱۵۰ سال است که وجود دارد. از زمانی که گاستون پلانته، فیزیک‌دان فرانسوی آن را در سال ۱۸۵۹ اختراع کرد، فناوری و ساخت‌وساز اولیه بسیار کم تغییر کرده است. باتری‌های خودروهای مدرن امروزی موتور استارت، رادیو ماشین و هر چیزی را که دراین‌ بین قرار دارند، تغذیه می‌کنند. بدون آن، ماشین شما چیزی بیش از یک قطعه غیرقابل‌حرکت از پلاستیک و فلز نیست. اگر تابه‌حال به این فکر کرده‌اید که باتری ماشین چگونه کار می‌کند و چگونه می‌توانید طول عمر باتری خودروی خود را افزایش دهید، ادامه مطلب را از لوازم یدکی خودرو بخوانید تا در مورد اینکه چگونه به کارکرد روان و ایمن ماشین کمک کنید بیشتر بدانید.

نحوه کارکرد باتری خودرو

باتری خودرو از فناوری سرب اسید برای تبدیل انرژی شیمیایی به برق استفاده می‌کند و این کار را از طریق استفاده از سلول‌هایی انجام می‌دهد که انرژی را تا زمان موردنیاز در خود ذخیره می‌کنند. اکثر باتری‌های استاندارد خودرو شامل شش سلول هستند که در یک ردیف در داخل محفظه پلاستیکی قرار دارند. هر سلول حاوی یک صفحه دی‌اکسید سرب و یک صفحه سرب است. آنها با هم دو ولت برای هر سلول ایجاد می‌کنند – به همین دلیل است که اغلب به‌عنوان باتری ۱۲ ولتی شناخته می‌شود. ردیف سلول‌ها در اسیدسولفوریک غوطه‌ور می‌شوند که باعث واکنش شیمیایی بین دی‌اکسید سرب و صفحات سرب می‌شود و این باعث ایجاد سولفات سرب و یون می‌شود. با حرکت آزادانه یون‌ها در اطراف صفحات سرب، واکنش شیمیایی دیگری رخ می‌دهد که هیدروژن و سولفات سرب تولید می‌کند. حرکت یون‌ها الکتریسیته تولید می‌کند که به سمت قطب مثبت یا منفی باتری حرکت می‌کند. دو سیمی که به باتری ماشین شما متصل می‌شوند، سپس برق را به موتور استارت و دیگر سیستم‌های الکتریکی حیاتی پخش می‌کنند.

مطالعه مفید: سیستم CVVT چیست؟

دلایل خرابی باتری خودرو

در اینجا هفت دلیل خرابی باتری خودرو که ممکن است با آن‌ها مواجه شوید و نحوه رفع هر کدام آورده شده است:

  • کاهش ظرفیت باتری: اگر وسیله نقلیه به طور منظم در شرایط عادی که باتری به طور کامل در طول سفر شارژ می‌شود رانده شود، همچنان در نهایت از کار می‌افتد. دینام باید باتری را به‌آرامی شارژ کند تا از شارژ بیش از حد جلوگیری کند که می‌تواند منجر به تبدیل الکترولیت به هیدروژن و اکسیژن شده و باعث خرابی باتری شود. اما باتری همچنین باید آن‌قدر سریع شارژ شود تا حالت شارژ به ۱۰۰% ظرفیت برگردد یا در غیر این صورت سولفات سرب روی صفحات متبلور شده و باعث ازدست‌دادن دائمی ظرفیت شود. کارکردن با خودرو به طور معمول برای جلوگیری از کاهش ظرفیت باتری به‌تنهایی کافی نیست؛ زیرا سیستم شارژ به‌خودی‌خود به‌اندازه کافی هوشمند نیست. هنگامی که فرصت دارید، یک شارژر هوشمند روی باتری شما در طول شب می‌تواند از شارژ کامل باتری اطمینان حاصل کند و گاهی اوقات می‌تواند باتری را به تبلور معکوس تبدیل کند.
  • سولفاته شدن: هنگامی که باتری کاملاً شارژ نمی‌شود و کریستالیزاسیون روی صفحات اتفاق می‌افتد، این فرایندی است که به‌عنوان سولفاته شدن شناخته می‌شود. بااین‌حال، زمانی که باتری اجازه تخلیه کامل داشته باشد، سولفاته شدن به میزان قابل‌توجهی رخ می‌دهد و زمانی که باتری بدون شارژ می‌ماند، این وضع بدتر می‌شود و کریستال‌های بزرگ روی صفحات بار منفی تشکیل می‌شوند که سطح ماده فعال باتری را کاهش می‌دهند. سولفاته نرم اغلب با شارژ بیش از حد باتری به مدت ۲۴ ساعت برای حل‌کردن کریستال‌ها قابل‌تغییر است، اما سولفاته شدن سخت آسیب دائمی است. خوشبختانه، سولفاته شدن سخت معمولاً پس از چندین هفته یا بیشتر از ماندن در شارژ کم اتفاق می‌افتد، بنابراین زمان برای اقدامات اصلاحی وجود دارد.
  • صفحات شکسته بر اثر لرزش: همه وسایل نقلیه رانندگی معمولی در بزرگراه‌ها یا خیابان‌های شهر ندارند. برای وسایل نقلیه‌ای با باتری‌های سرب اسیدی که در سخت‌ترین محیط‌هایی که می‌توانید تصور کنید قرار می‌گیرند، مانند بالارفتن از صخره‌ها، آفرود، و سفر در جاده‌های ناهموار یا مسیرهای سنگ‌ریزه شده، لرزش می‌تواند به صفحات داخل باتری آسیب برساند. در مجموع، یک باتری SLA بسیار بادوام به نظر می‌رسد، اما اتصالات الکتریکی و صفحات داخل باتری نسبتاً شکننده هستند. لرزش مداوم یا ضربه می‌تواند این اتصالات یا صفحات را به هم بزند و باعث شکستگی شود، رسانایی را مختل کرده و بلافاصله آن را بی‌اثر کند. شما نمی‌توانید باتری با صفحات داخلی شکسته را اصلاح کنید، اما برخی از برندهای باتری کمتر در معرض آسیب در این شرایط سخت هستند.
  • کیف باتری آسیب‌دیده است: قاب باتری خودرو معمولاً رزین پلی‌پروپیلن است که در برابر ضربه مقاوم است، اما ضد آسیب نیست. اگر شرایط مناسب باشد، می‌تواند تاب یا ترک بخورد و نتیجه آن آسیب داخلی یا نشت الکترولیت است. تورم زمانی رخ می‌دهد که باتری بیش از حد شارژ می‌شود یا زمانی که الکترولیت در داخل یخ می‌زند و منبسط می‌شود. می‌تواند باعث نشتی در درزها یا اطراف پایه‌ها شود یا اینکه کیس ممکن است ترک بخورد. از شارژ بیش از حد باتری برای مدت‌زمان طولانی خودداری کنید و هرگز باتری تخلیه شده را در دمای انجماد نگهداری نکنید. هنگامی که کیس آسیب دید، تنها راه‌حل تعویض است.
  • خوردگی در پایانه‌ها: در طول استفاده از باتری، واکنش‌های شیمیایی داخل مقدار کمی از هیدروژن و اکسیژن را از مواد الکترولیت جدا می‌کند. اگر هیدروژن از محیط فرار کند، باعث ایجاد یک محیط خورنده می‌شود. یک درز طبیعی که در آن هیدروژن از آن خارج می‌شود، در اطراف پست‌های باتری است و خوردگی روی پایانه‌ها ایجاد می‌شود. بااین‌حال، جایی که خوردگی در درجه اول نشان داده می‌شود نیز می‌تواند به شما کمک کند که وضعیت باتری را مشخص کنید. خوردگی بیشتر در ترمینال منفی نشان‌دهنده وضعیت شارژ کم است درحالی‌که شارژ بیش از حد مقصر در صورت تجمع بیشتر در ترمینال مثبت است. اگر روی پایانه‌های باتری خوردگی دارید، می‌توان آن را با اسپری پاک‌کننده باتری خنثی کرد.
  • اتصال کوتاه داخلی ناشی از ریختن مواد صفحه: باتری در نهایت با گذر زمان از بین خواهد رفت. در حین استفاده، صفحات سربی فعال مکانیکی به‌تدریج با عبور یون‌ها از صفحه مثبت به صفحه منفی دچار سایش می‌شوند، سپس در حین شارژشدن معکوس می‌شوند. فرسایش آهسته بر روی صفحات از کریستال‌های سولفیت که روی صفحات تشکیل می‌شود باعث می‌شود مقداری از مواد سرب ریخته و در ته قاب باتری بنشیند. هنگامی که این رسوب جمع می‌شود، می‌تواند باعث اتصال کوتاه‌بین صفحات شود که باعث افزایش سرعت تخلیه می‌شود. هنگامی که یک اتصال کوتاه از مواد ریخته شده رخ می‌دهد، معمولاً به‌خاطر قدیمی بودن باتری است. فرسایش روی صفحات قابل‌توجه است و به‌ احتمال زیاد افت ظرفیت محسوس مشهود است. باتری باید تعویض شود.

لینک محصولان: لوازم یدکی شاهین

مقاله مفید: انواع رنگ خودرو 

افزایش طول عمر باتری خودرو

۸ نکته زیر به شما کمک می‌کند تا طول عمر باتری خودروی خود را افزایش دهید.

  • باتری خود را تست کنید: دانستن وضعیت باتری ماشین شما زمانی اهمیت دارد که می‌خواهید عمر آن را به حداکثر برسانید. می‌توانید از یک تستر باتری خودرو برای نظارت بر وضعیت آن استفاده کنید و تصمیم بگیرید که چه زمانی برای یک باتری جدید مناسب است.
  • باتری را در دمای مناسب نگه دارید: در صورت امکان، از رانندگی یا نگهداری ماشین خود در دمای بسیار گرم یا سرد خودداری کنید، زیرا می‌تواند عمر باتری شما را کاهش دهد.
  • مطمئن شوید که باتری شما محکم بسته شده است: یک باتری باید به‌خوبی بسته شود تا از لرزش‌هایی که می‌تواند باعث آسیب داخلی شود محافظت شود. مطمئن شوید که به طور مرتب باتری ماشین خود را بررسی می‌کنید تا مطمئن شوید که آن را محکم بسته‌اید.
  • از نگهدارنده باتری استفاده کنید: اگر در ماه‌های زمستان با ماشین خود رانندگی نمی‌کنید، یک نگهدارنده باتری می‌تواند به شارژ باتری کمک کند. این دستگاه ولتاژ را کنترل می‌کند و سطح صحیح شارژ را حفظ می‌کند.
  • جلوگیری از خوردگی: تمیز نگه‌داشتن باتری راهی عالی برای کمک به سالم ماندن آن است. برای جلوگیری از خوردگی (تمیزکردن نقاط موجود)، گیره‌ها را با یک مسواک آغشته به جوش‌شیرین و آب بشویید. مطمئن شوید که هنگام تمیزکردن باتری ماشین خود اقدامات احتیاطی مناسب را انجام داده‌اید و از وسایل ایمنی استفاده می‌کنید.
  • چراغ‌ها را خاموش کنید: روشن نگه‌داشتن چراغ‌های جلو و داخل خودرو می‌تواند خسارت سنگینی به باتری وسیله نقلیه شما وارد کند. مطمئن شوید که آنها را قبل از خروج از ماشین خود خاموش کرده‌اید. خرید قطعات یدکی انواع چراغ خودرو از فروشگاه کارینوپارت با قیمت مناسب!
  • درایوهای طولانی‌تری داشته باشید: رانندگی مکرر و طولانی‌مدت می‌تواند به حفظ قدرت باتری کمک کند. باتری‌های خودرو می‌توانند در فواصل طولانی‌تر شارژ شوند، درحالی‌که در مسافت‌های کوتاه‌تر نمی‌توانند این کار را انجام دهند.
  • از کل ماشین خود مراقبت کنید: ماشین شما از قطعات زیادی تشکیل شده است که باهم کار می‌کنند. سوارکردن خودرو برای تنظیم‌های معمول و همچنین نگهداری صحیح وسیله نقلیه راه‌های ساده‌ای هستند که به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که طول عمر باتری شما می‌تواند به ظرفیت کامل خود برسد. باتری تنها یکی از اجزای یک خودروی با کارکرد خوب است، بنابراین مطمئن شوید که از تمام قسمت‌های ماشین خود به‌درستی نگهداری می‌کنید تا عمر آن و عمر باتری شما افزایش یابد.

لینک محصولات: قطعات جلوبندی و تعلیق خودرو

نتیجه‌گیری

باتری خودرو درصورتی‌که به‌ درستی از آن مراقبت شود می‌تواند مدت زیادی دوام بیاورد. با پیروی از این نکات و بازرسی منظم آن در نزدیک‌ترین محل، مطمئن شوید که مال شما در شرایط کاری خوبی قرار دارد. با آگاهی از دلایل معمول خرابی باتری خودرو و بااطلاع از نکات و راهکارهای افزایش طول عمر باتری خودرو، دیگر نیازی نیست تا نگران خاموش‌شدن ماشین خود در وسط راه و هزینه‌های اضافی باتری جدید یا تعمیر خودروی خود باشید. با رعایت این نکات و چند نکته دیگر باعث افزایش قدرت خودروتان خواهید شد که در مقاله راهکارهایی برای افزایش کارایی خودرو به آنها پرداخته ایم

مطالعه بیشتر: زنجیر تایم چیست؟

لینک محصولات: قطعات فنی و موتوری خودرو

همین الان مشاوره بگیر...

در هر لحظه از شبانه روز می توانید با کارشناسان ما در فروشگاه کارینو پارت در ارتباط باشید.

فهرست مطالب

نیاز به مشاوره دارید؟

مقالات مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من