تلفن همراه : 09192627964

تلفن ثابت: 02146818863

علل استارت نخوردن ماشین

علل استارت نخوردن ماشین

شما برنامه یک مسافرت خانوادگی عالی را برای آخر هفته ریخته‌اید، وسایل را جمع کرده و با هیجان سوار ماشین می‌شوید. زمانی که خودرو را استارت می‌زنید متوجه می‌شوید که خودرو روشن نمی‌شود. اگر وسیله نقلیه شما روشن نشود و شما مدام کلید را بارها و بارها بچرخانید، ممکن است باعث آسیب جدی به قطعات فنی و موتور خودرو شوید. ممکن است چند دلیل وجود داشته باشد که موتور ماشین روشن نمی‌شود. نکته مهم این است که اگر مشکل اساسی در خودرو وجود نداشته باشد، می‌توان با تکنیک‌های عیب‌یابی ساده مشکل را برطرف کرد. در این مقاله از لوازم یدکی خودرو تهران می‌خواهیم نگاهی اجمالی به علل استارت نخوردن ماشین بیندازیم و به دنبال راه‌حلی برای رفع آن‌ها باشیم.

بیشتر بدانید: دلایل لرزش موتور خودرو

علل استارت نخوردن ماشین کدام‌اند؟

اگر ماشین شما هنگام روشن‌کردن استارت نمی‌خورد، ممکن است دلایل مختلفی پشت آن باشد. این اتفاق لزوماً به این معنی نیست که مشکلی اساسی در ماشین وجود دارد. ممکن است یک نقص جزئی در پایانه‌های باتری، خالی بودن باتری، سوئیچ احتراق معیوب و غیره باشد. مشکل در استارت خوردن خودرو عمدتاً به باتری، سیستم خود استارت خودرو یا خطوط سوخت مربوط می‌شود. در ادامه برخی از علل استارت نخوردن ماشین آورده شده است.

باتری خالی از شارژ: یکی از شایع‌ترین علل استارت نخوردن ماشین خالی بودن باتری است. با راهکارهای افزایش طول عمر باتری خودرو آشنا شوید.

    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین است؟ اگر چراغ‌های داشبورد را نمی‌بینید و صدای میل‌لنگ را هنگام روشن‌کردن ماشین نمی‌شنوید، ممکن است باتری خالی شده باشد. همچنین می‌توانید چراغ‌های جلو را روشن کنید و بوق را به صدا درآورید تا بفهمید باتری ازکارافتاده است یا خیر. اگر هیچ یک از اجزای الکتریکی خودرو کار نکرد، باتری ماشین خالی شده است.
    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین نیست؟ اگر قطعات الکتریکی خودرو به‌درستی کار کنند، مشکل از سمت باتری نیست. اگر چراغ‌های جلو، بوق و داشبورد/چراغ‌های داخلی به‌درستی کار می‌کنند، می‌توانید احتمال خالی بودن باتری را رد کنید.

ترمینال/اتصال باتری مشکل دارد: این اتفاق مشکلی غیرمعمول است، اما ممکن است رخ دهد.

    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین است؟ اگر پایانه‌های باتری یا اتصال خراب باشد، ماشین شما روشن نمی‌شود. اگر پایانه‌ها شل باشند، دچار زنگ‌زدگی شده یا کثیفی انباشته شده باشد، قطعات برقی خودرو از باتری برق دریافت نمی‌کنند؛ بنابراین، موتور روشن نمی‌شود.
    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین نیست؟ اگر زنگ‌زدگی/کثیفی روی ترمینال‌ها انباشته نشده باشد و به‌درستی ایمن شده باشند، ممکن است مشکل به پایانه‌ها مربوط نباشد. ممکن است مشکل از باتری یا اتصالات سیم‌کشی باشد.

دینام معیوب: دینام خراب نیز می‌تواند از علل استارت نخوردن ماشین باشد.

    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین است؟ اگر خودرو بلافاصله استارت بزند و متوقف شود یا داشبورد/ چراغ‌های داخلی کم‌نور باشد، ممکن است مشکل از دینام ماشین باشد. دینام خراب باتری را شارژ نمی‌کند و در نتیجه موتور از کار می‌افتد. همچنین ممکن است علامت هشدار باتری را روی داشبورد مشاهده کنید که به معنی شارژ نشدن باتری است.
    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین نیست؟ اگر چراغ‌های داخلی و بیرونی سوسو نمی‌زنند و صدای عجیبی هنگام روشن‌کردن موتور وجود ندارد، ممکن است دینام به‌خوبی کار کند و مشکل از آن نباشد.

سوئیچ معیوب: معیوب‌بودن سوئیچ یکی از دلایل روشن‌نشدن خودرو است. سوئیچ نیروی باتری را به اجزای الکتریکی مانند موتور می‌رساند.

    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین است؟ اگر سوئیچ ایراد داشته باشد، موتوربرق را دریافت نمی‌کند و وقتی سوئیچ را می‌چرخانید، موتور روشن نمی‌شود. ممکن است وقتی ماشین را روشن می‌کنید صدای کلیک نشنوید. توجه داشته باشید که چراغ‌ها و بوق ممکن است همچنان کار کنند؛ زیرا دسته سیم‌های جداگانه برای موتور استارت و سایر اجزای الکتریکی وجود دارد.
    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین نیست؟ اگر هنگام استارت‌زدن خودرو صدای کلیک شنیدید، سوئیچ به‌درستی کار می‌کند. در این حالت ممکن است موتور خراب شده باشد یا مشکل دیگری وجود داشته باشد.

موتور استارت معیوب: همان‌طور که از نام آن مشخص است، یک موتور استارت وظیفه چرخاندن موتور و روشن‌کردن آن را بر عهده دارد.

    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین است؟ اگر ایرادی در موتور استارت وجود داشته باشد، ممکن است هنگام روشن‌کردن استارت صدای کلیک بشنوید. متأسفانه، شما نمی‌توانید این مشکل را خودتان برطرف کنید، زیرا موتور استارت جزء پیچیده‌ای است و برای رفع آن به یک متخصص نیاز دارید.
    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین نیست؟ هیچ صدای عجیبی وجود نخواهد داشت، یا اگر موتور استارت در شرایط خوبی باشد، ممکن است صدای میل‌لنگ را بشنوید. در این مورد، ممکن است مشکل از برخی اجزای دیگر ماشین باشد.

فیوز سوخته: در موارد نادر، سوختن فیوز می‌تواند باعث استارت نخوردن ماشین شود. فیوز می‌تواند به دلیل گرمای بیش از حد ذوب شده و مشکلاتی را ایجاد کند.

    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین است؟ دفترچه راهنمای خودرو را مرور کنید و محل جعبه‌فیوز را پیدا کنید. جعبه‌فیوز را باز کنید و بررسی کنید که آیا فیوز سوخته است یا خیر.
    • چگونه مطمئن شویم که این موضوع دلیل استارت نخوردن ماشین نیست؟ اگر هیچ فیوز سوخته‌ای پیدا نکردید، یا مشکل حتی پس از تعویض فیوز سوخته همچنان ادامه داشت، ممکن است مشکل از سایر قطعات الکتریکی یا مکانیکی باشد.

مطالعه مفید: سیستم CVVT چیست؟

حل مشکل استارت نخوردن ماشین

اکنون با برخی از رایج‌ترین دلایل مشکلات استارت خودرو آشنا هستید. خوب است بدانید که همه این مشکلات را می‌توان با ترفندهای ساده برطرف کرد، به شرطی که هیچ مشکل اساسی در قطعات الکتریکی یا مکانیکی خودرو وجود نداشته باشد. در اینجا برخی از تکنیک‌های عیب‌یابی وجود دارد که می‌توانید در صورت روشن‌نشدن خودرو، آنها را امتحان کنید.

  • باتری و پایانه‌ها را بررسی کنید: ممکن است مشکل از باتری یا شل بودن پایانه‌ها باشد. اگر متوجه شدید که مشکل از خالی بودن باتری است، می‌توانید آن را شارژ کنید یا با باتری جدید جایگزین کنید و اگر پایانه‌ها شل یا کثیف هستند، با محکم و تمیزکردن آن‌ها مشکل را حل کنید. معمولاً ترمینال‌های زنگ‌زده منجر به کاهش قدرت می‌شود و بنابراین موتور روشن نمی‌شود.
  • ضربه‌زدن به استارت موتور: اگر هنگام استارت‌زدن خودرو صدای کلیک شنیدید، موتور استارت مقصر است. اگر می‌توانید به موتور استارت دسترسی پیدا کنید، می‌توانید روی آن ضربه بزنید. گاهی اوقات، اتصال الکتریکی گیر می‌کند و می‌توانید با ضربه‌زدن روی موتور استارت، آن را آزاد کنید.
  • تکنیک چرخش سوئیچ: اگر هنگام استارت‌زدن ماشین صدای کلیک شنیده شود، ممکن است باتری ضعیف یا مرده باشد. با استفاده از تکنیک چرخش سوئیچ می‌توانید باتری، پایانه‌ها و موتور استارت را گرم کنید. ابتدا کلید را به طور مکرر برای حدود ده بار در موقعیت استارت موتور بچرخانید. سپس حدود پنج دقیقه صبر کنید و سعی کنید موتور را روشن کنید.
  • رله‌ها را تعویض کنید: اگر صدای استارت خوردن موتور را می‌شنوید؛ اما روشن نمی‌شود، مشکل می‌تواند از پمپ‌بنزین باشد. برای پیداکردن رله پمپ‌بنزین، دفترچه راهنمای خودرو را مرور کنید، رله را از سوکت خارج کنید، رله دیگری با همان شماره قطعه پیدا کنید و آن را با رله پمپ‌بنزین تعویض کنید. حالا اگر مشکل از رله بود موتور باید روشن شود.
  • فیوز سوخته را تعویض کنید: گاهی اوقات، سوختن فیوز می‌تواند دلیلی برای روشن‌نشدن خودرو باشد. می‌توانید دفترچه راهنمای خودرو را بخوانید تا جعبه‌فیوز را پیدا کنید و فیوز را بررسی کنید. اگر فیوز سوخته است، می‌توانید آن را با یک فیوز جدید تعویض کنید. معمولاً جعبه‌فیوز دارای فیوز یدکی است، بنابراین می‌توانید از آنها برای رفع مشکل استفاده کنید.
  • تخلیه موتور: اگر هنگام استارت‌زدن خودرو بوی بنزین/دیزل را حس می‌کنید، موتور با سوخت بیش از حد پر شده است. شما باید مقداری از سوخت موتور را خالی کنید و برای این کار می‌توانید در هنگام استارت‌زدن پدال گاز را تا انتها فشار دهید.

مطالعه بیشتر: زنجیر تایم چیست؟

نتیجه‌گیری

اگر ماشین دارید، ممکن است با مشکل استارت نخوردن ماشین، به‌خصوص در فصل زمستان، مواجه شده باشید. همان‌طور که در این مقاله ذکر شد علل متعددی برای استارت نخوردن ماشین وجود دارد. شما به‌راحتی می‌توانید دلیل عدم استارت موتور خودرو را پیدا کنید و با چند تکنیک ساده عیب آن را برطرف کنید. توجه داشته باشید که ترفندهای عیب‌یابی ذکر شده در این مقاله تنها در صورتی کار می‌کنند که هیچ مشکل مهم دیگری در مورد قطعات الکتریکی یا مکانیکی خودرو وجود نداشته باشد. در نهایت اگر با قطعات خودرو آشنایی ندارید، بهتر است از متخصص کمک بگیرید. فروشگاه کارینوپارت انواع لوازم یدکی خودرو مانند اتاق کامل خودرو، قطعات بدنه خودرو، انواع سپر و جلوپنجره خودرو و انواع قطعات جانبی و اسپرت خودرو را با بهترین قیمت در اختیار مشتریان خود قرار داده است. با ما در تماس باشید.

مقاله مفید: صداگیری داشبورد خودرو

 

همین الان مشاوره بگیر...

در هر لحظه از شبانه روز می توانید با کارشناسان ما در فروشگاه کارینو پارت در ارتباط باشید.

فهرست مطالب

نیاز به مشاوره دارید؟

مقالات مفید

انواع رنگ خودرو

انواع رنگ خودرو

معرفی انواع رنگ خودرو انتخاب رنگ ماشین گاهی اوقات می‌تواند فرایند کمی پیچیده‌ای باشد، به‌خصوص زمانی که ماشین جدید خود

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من