تلفن همراه : 09192627964

تلفن ثابت: 02146818863

معرفی اجزای جلوبندی خودرو

جلوبندی خودرو

قطعاً تابه‌حال کلمه جلوبندی خودرو را شنیده‌اید؛ همان‌طور که از اسم آن پیداست، جلوبندی ماشین مربوط به اجزا و قسمت‌های جلویی خودرو می‌شود. ما در این مقاله از گروه بازرگانی کارینو پارت قصد داریم شما را با سیستم جلوبندی خودرو، اجزای تشکیل‌دهنده آن، عیب‌یابی جلوبندی در آن آشنا سازیم و آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم. با بهترین فروشگاه لوازم یدکی خودرو همراه باشید.

جلوبندی خودرو چیست؟

جلوبندی خودرو به قسمت زیرین جلوی خودرو گفته می‌شود که به‌منظور کنترل خودرو در پیچ‌ها، دست‌اندازها و جاده‌های ناهموار و هم چنین خنثی‌کردن ضربه‌های وارد شده به اتاق خودرو و سرنشینان کاربرد دارد. سیستم جلوبندی متشکل از قطعات محافظتی یکپارچه است که هر یک از آن‌ها دارای کاربردهای مخصوص به خود هستند.

ازآنجا که چرخ‌های جلو، نقش هدایت خودرو را به طرفین نیز بازی می‌کنند، در نتیجه اهمیت سیستم تعلیق خودرو در جلو بسیار بیشتر از عقب خودرو است؛ ازاین‌ رو به این قسمت که شامل سیستم فرمان خودرو نیز می‌شود، به طور جداگانه، جلوبندی خودرو گفته می‌شود.

بیشتر بدانید: لرزش موتور خودرو

معرفی قطعات جلوبندی خودرو

جلوبندی ماشین شامل اجزای مختلفی است. قطعات جلوبندی خودرو، از اهمیت خاصی برخوردار است به‌طوری‌که خرابی و اختلال در هریک از اجزا، در تعادل خودرو خلل ایجاد کرده و بر عملکرد سایر اجزا نیز اثر منفی می‌گذارد. این اجزا عبارت‌اند از:

  • چرخ‌ها و اجزای مربوط به آن
  • سیستم تعلیق
  • فنر و کمک‌فنرها
  • سیستم فرمان
  • سیبک
  • سگ دست
  • شغال دست
  • بلبرینگ
  • اکسل
  • رام
  • طبق‌ها
  • میل موج‌گیر یا میل تعادل

در فروشگاه آنلاین لوازم یدکی کارینو پارت انواع قطعات و لوازم یدکی برلیانس، لوازم یدکی شاهین، لوزم یدکی آریو، لوازم یدکی پراید، لوازم یدکی چانگان، لوازم یدکی تیبا و لوازم یدکی اطلس با بهترین قیمت به فروش می رسد.

چرخ‌ ها در جلوبندی خودرو

پارامترهای مهمی در مورد چرخ‌ها وجود دارد که حتماً باید به آنها اهمیت داده شود از جمله: بالانس بودن آنها، آج‌های سطح لاستیک‌ها و میزان ساییدگی آنها و …

معرفی سیستم تعلیق در جلوبندی خودرو

سیستم تعلیق یا همان سیستم فنربندی، تکان‌ها و لرزش‌های شدید ناشی از عبور سطوح ناهموار را خنثی کرده تا به اتاق ماشین و سرنشینان، این نوسانات منتقل نشود. سیستم تعلیق همچنین باعث تماس مؤثر با اصطکاک مناسب بین چرخ‌ها و سطح جاده می‌شود. کیفیت سواری دادن و قابلیت هدایت و کنترل، دو مبحث مهم در سیستم تعلیق خودرو است که خلاف یکدیگر عمل می‌کنند، به این صورت که بهبود کیفیت یکی، دیگری را دچار مشکل می‌کند.

تاثیر فنر در جلوبندی خودرو

فنر یا لول فنر قطعه ایست که وزن اتاق بر روی آن قرار دارد، فنرها باتوجه‌به قابلیت ارتجاعی که دارد، بیشترین ضربات جاده بر روی آن‌ها وجود دارد. ارتفاع زدن و تغییر فنر در خودرو غیراستاندارد محسوب می‌شود.

کمک‌ فنر

کمک‌فنر قطعه ایست که در نزدیکی چرخ‌ها متصل می‌شود، تا نوسانات فنر را کنترل و روان کند. یک سر فنر به اتاق یا شاسی و سر دیگر به قسمتی از سیستم تعلیق، مانند پوسته اکسل یا طبق متصل است. در این حالت حرکت فنر موجب کاهش و افزایش طول کمک‌فنر می‌شود.

انواع کمک‌ فنر

  • کمک‌فنر هیدرولیکی یا روغنی
  • کمک‌فنر گازی یا بادی
  • کمک‌فنر تلسکوپی
  • کمک‌فنر هیدرواستاتیکی
  • کمک‌فنر اهرمی

سیستم فرمان

سیستم فرمان خودرو یکی از اجزای اصلی جلوبندی خودرو است که از فرمان، چرخ‌دنده، غربیلک فرمان، جعبه، میل‌فرمان و سایر اتصالات تشکیل شده است. سیستم فرمان خودرو باهدف کنترل حرکت خودرو وظیفه هدایت خودرو را بر عهده دارد. در سیستم فرمان خودرو نیروی لازم برای گردش لاستیک‌ها در مسیر را از طریق دست راننده تأمین می‌شود. سیستم فرمان خودرو به‌اندازه موتور و گیربکس خودرو در عملکرد صحیح خودرو تأثیرگذار است.

سیبک‌ ها در جلوبندی خودرو

سیبک فرمان قطعه‌ای است که علاوه بر متصل‌کردن چرخ‌ها به سیستم تعلیق خودرو، باعث چرخیدن چرخ‌ها هم می‌شود. این قطعه کروی شکل، باعث چرخش به سه محور مختصاتی که نتیجه هدایت و فرماندهی به قسمت جلوی خودرو می‌شود. همچنین سیبک، باعث خنثی‌سازی حرکت‌های ناخواسته مثل ورود به یک دست‌انداز می‌شود.

سیبک فرمان، ازیک‌طرف به طبق‌های خودرو و از سوی دیگر به متعلقات چرخ متصل می‌شود. فرمان خودرو را به هر طرف بچرخد، سیبک نیز چرخ‌ها را به همان طرف می‌چرخاند. سیبک‌ها همیشه تحت‌فشار نیروهای کششی بوده و تلاش می‌کنند که از مقدار اصطکاک ایجاد شده در میان قطعات کم کنند. تحمل قسمتی از وزن ماشین بر عهده سیبک است.

تاثیر سگدست در جلوبندی خودرو

سگ دست وظیفه نگهداری چرخ، و چرخاندن آن را بر روی محور فرمان را بر عهده دارد. در حقیقت سگ دست قطعه‌ای لولا شکل است که فرمان خودرو، دیسک‌های ترمز، توپی و اتصالات چرخ‌ها و کمک‌ها همه به آن وصل می‌شوند، اصلی‌ترین قطعه جلوبندی سگ دست است که بقیه‌ی بخش‌های چرخ و سیستم تعلیق روی آن بسته می‌شود.

شغال دست

شغال دست قطعه‌ای در قسمت جلوبندی خودرو بوده که میل‌فرمان، سیبک فرمان خودرو و میل کمک به آن متصل می‌شوند.

اکسل

به محور مرکزی چرخ یا دنده، اکسل گفته می‌شود. اکسل معمولاً توسط یاتاقان، ثابت شده تا چرخ و یا دنده بتوانند به‌راحتی دور آن بچرخند.

رام

قطعه‌ای فلزی است که از دو سر به شاسی‌ها متصل می‌شود، و بقیه قسمت‌های جلوبندی از طریق رام به اتاق متصل می‌شوند.

طبق‌

طبق‌ها بازوهایی هستند که سیستم تعلیق را به شاسی خودرو متصل می‌کند. طبق‌ها از راه بوش‌ها به شاسی و به‌وسیله وصل‌شدن گوی و کاسه به چرخ خودرو وصل می‌شود.

میله موج‌ گیر یا میل تعادل

میل تعادل یا به‌اصطلاح مکانیک‌ها، میل موج‌گیر، در بیشتر موارد برای بالابردن تعادل خودرو و جلوگیری از چپ شدن خودرو بکار می‌رود. میل تعادل وظیفه تقسیم نیرو میان چرخ‌ها به هنگام حرکت خودرو در پیچ‌ها را بر عهده دارد و مانع از خم‌شدن بیش از حد خودرو به یکی از طرفین می‌شود. میل تعادل، دو سر فنرهای راست و چپ را به یکدیگر وصل می‌کند، این کار استقلال عملکرد فنرهای چپ و راست را کاهش می‌دهد. موج‌گیر معمولاً بین دو طبق پایین نصب می‌شود.

وقتی خودرو پیچی را طی می‌کند، اتاق به‌طرف بیرون پیچ متمایل می‌شود. در نتیجه‌ی این تمایل، طبق‌های پایین در جهت مخالف حرکت می‌کنند و میل تعادل را می‌پیچانند. میل تعادل در برابر پیچش مقاومت می‌کند. این عمل سبب سفت‌شدن سیستم تعلیق در هنگام پیچیدن خودرو می‌شود، در نتیجه اتاق خودرو کمتر کج می‌شود.

عیب‌ یابی جلوبندی خودرو

بعدازاین که قطعات جلوبندی خودرو را شناختیم لازم است که عیب‌یابی آن را هم یاد بگیریم؛ چون زمانی که رانندگی می‌کنیم یکی از چالش‌هایی که در خودرو با آن در ارتباط هستیم خرابی جلوبندی است که اگر متوجه آن نشویم هر لحظه خرابی آن بیشتر می‌شود و ضرر زیادی را برای راننده ایجاد می‌کند.

هریک از قطعات خودرو، از جمله قطعات جلوبندی، وظیفه‌ی خاصی را بر عهده دارد؛ مجموع عمل هریک از اجزا با هم موجب حرکت خودرو می‌شود؛ بدیهی است که این اجزا به هم مرتبط‌اند، روی یکدیگر تأثیر می‌گذارند و کوچک‌ترین مشکل در هر کدام از آنها، عملکرد دیگر اجزا را تحت‌الشعاع قرار داده و در کل سیستم خودرو مشکل ایجاد خواهد کرد. پس معاینه فنی خودرو به‌صورت مکرر و منظم، از بروز مشکلات، واردشدن خسارات و هزینه‌های سنگین، جلوگیری می‌کند.

بدن انسان که به هنگام بروز بیماری‌ها از خود علائمی نشان می‌دهد، خودرو نیز به همین صورت عمل می‌کند، به هنگام به‌وجودآمدن هر گونه مشکلی در اجزای آن، علائمی پدیدار می‌شوند. باید این نشانه‌ها و علائم را جدی بگیرید و برای پیشگیری از مشکلات و خطرات بعدی، باید به‌موقع به آنها رسیدگی شود.

سیستم جلوبندی خودرو از این امر مستثنی نیست. تعویض به‌موقع روغن‌موتور و روغن‌ترمز در سلامت این بخش نقش بسزایی دارد.

علائم وجود مشکل در سیستم جلوبندی خودرو

در ادامه علائمی را که نشان‌دهنده وجود عیب در سیستم جلوبندی خودرو است، بررسی می‌کنیم:

  • صداهای عجیب و غیرعادی از قسمت جلوی خودرو: اگر به هنگام گذر از ناهمواری‌ها، دست‌اندازها و …، صداهای غیرعادی نامتعارف از قسمت جلویی خودروتان به گوش می‌رسد، نشان‌دهنده‌ی بروز مشکل در فنر یا کمک‌فنر و میل تعادل است. هم چنین به گوش رسیدن صدای سوت از قسمت جلویی خودرو، نشان‌دهنده‌ی خرابی در بلبرینگ‌هاست.
  • لرزش فرمان: اگر به هنگام روشن بودن خودرو و به‌خصوص در هنگام حرکت در سرعت‌های بالا، متوجه لرزیدن فرمان خودروی خود شدید، نشان‌دهنده‌ی این است که باد لاستیک‌ها تنظیم نبوده یا اصطلاحاً بالانس نیست؛ همین‌طور لرزش فرمان نشان‌دهنده‌ی وجود مشکل در سیبک‌ها می‌تواند باشد.
  • عدم تعادل خودرو به هنگام حرکت: اگر در حین رانندگی، فرمان به‌خودی‌خود به یک سمت کشیده می‌شود، یا حرکت خودرو تحت کنترل شما نیست به‌طوری‌که انگار قسمت جلویی خودرو حالت ول‌شدگی دارد، نشان‌دهنده‌ی وجود مشکل در قسمت جلوبندی خودرو است.

برای اطلاع از قیمت و ثبت سفارش‌های خود فقط کافی است در سایت گروه بازرگانی کارینو پارت عضو شده و یا با شماره‌های موجود تماس حاصل فرمایید.

همین الان مشاوره بگیر...

در هر لحظه از شبانه روز می توانید با کارشناسان ما در فروشگاه کارینو پارت در ارتباط باشید.

فهرست مطالب

نیاز به مشاوره دارید؟

مقالات مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
3 آیتم محصول
حساب کاربری من